Behandelingen

Fysiotherapie
Per patiënt en per schouderklacht is de behandeling en het verloop niet hetzelfde. Onder het kopje behandelmethoden kunt u lezen wel behandelingen er mogelijk zijn met fysiotherapie. 

Injecties
Naast fysiotherapie is er de mogelijkheid om de pijn de verlichten door middel van medicatie of een injectie. Een injectie bevat een verdoving en ontstekingsremmers. Vooral bij nachtelijke en zeer heftige pijn kan dit verlichting geven. Een injectie kan onder het schouder dak, bovenop de schouder of in het gewricht gegeven worden. Het is dus van belang dat er een duidelijke diagnose gesteld is voordat er besloten wordt dat er geprikt wordt. Wanneer de diagnose niet duidelijk te stellen is kan een injectie ook juist diagnostisch gebruikt worden, wanneer de pijn af neemt is het duidelijk dat de pijn ook bij de locatie van de injectie vandaan komt. Ons advies is om na de injectie ook altijd na twee weken de starten met fysiotherapie, vaak is er een onderliggende oorzaak dat bijvoorbeeld de oorzaak is van de ontsteking. Fysiotherapie kan helpen om te voorkomen dat de klacht weer terug komt. 

Operatie
In een aantal gevallen is er een indicatie voor een operatie. Na een trauma kan er ernstige schade zijn van het gewricht of de pezen waardoor er wel geopereerd moet worden. De opties kan u met uw orthopeed, huisarts of fysiotherapeut bespreken. In een aantal gevallen zijn injecties en fysiotherapie niet succesvol en is er ook een indicatie voor een operatie. 
Ara fysiotherapie

Wijk aan Zeeërweg 101

1972NN IJmuiden

06 - 51502846

info@schouderexpertise.nl
Copyright 2021